Materialprovare från Mecmesin

Mecmesin presenterar en ny serie provställ med precisionskontroll vid drag- och tryckmätning

En ny generation av universella provställ med fokus på precisionskontroll. Dess upplösning på 0.001 mm innebär att MultiTest-dV erbjuder enastående kontroll även vid den mest prisvärda ”enkla” dragprovaren.

Bakom den enkla och eleganta kontrollpanelen, innehållande endast fyra multifunktionella manöverknappar med en tydlig ljus färgdisplay och Mecmesins unika precisionskontrollratt, finns en sofistikerad styrelektronik. Den mångsidiga kontrollratten möjliggör ultrafin kontroll av tvärbalk och snabb återpositionering av dito men också en möjlighet att ändra maskininställningar som hastighet, position, testtyp och andra parametrar. Kontrollratten är omgiven av färgade lysdioder som indikerar provställets teststatus vid varje tillfälle.

Välj en av fyra testmetoder, ange hastighet och en viss förflyttning i en eller båda riktningarna och provcykelns testkrav och anslut en Mecmesin Advanced Force Gauge (AFG) för kraftmätning. Provhastigheten är kontinuerligt variabel från 0.1 mm/min till 1200 mm/min, med en upplösning på 0.1 mm/min och en mätosäkerhet av ±0.2% på den angivna hastigheten.

Det finns tre modeller 0.5 kN, 1 kN och 2.5 kN. Modellerna 0.5 kN och 1 kN ha förlängda pelare för testning av prover med hög elasticitet. Alla tre modeller är kompatibla med Mecmesins hela utbud av digitala Advanced Force mätare. Med ett brett utbud av standardgrepp och fixturer gör MultiTest-dV till en robust och mångsidig testplattform för ett brett utbud av rutinprovningar.

Lämplig för:

  • Kompressionsböjning
  • Dragprovning
  • Toppbelastning
  • Iförning/urdragning
  • Drag/vidhäftning
  • Dra av
  • Punktera

Mer information på denna länk

 

 

Boka besök