Kalibrering och service

Kalibrering

Som leverantör av mätinstrument kan CA Mätsystem även hjälpa till med kalibrering och service. Kalibrering är nödvändigt för att säkerställa att dina mätinstrument levererar korrekta resultat och i vissa fall kräver lagar eller kunder att olika typer av mätningar ska genomföras med kalibrerade mätinstrument.

 

Vad är kalibrering?

Kalibrering innebär att man tar reda på skillnaden mellan det sanna värdet och det visade värdet i ditt instrument. Detta görs genom att man jämför och dokumenterar instrumentets mätvärden och resultat mot referensvärden. Efter att man har tagit reda på och noterat eventuella mätfel så kan man på en del mätinstrument genomföra service eller justeringar för att bli av med felet. Dock kan man inte justera alla typer av instrument på det sättet varav vi i dessa fall lämnar en dokumentation på mätfelets omfattning som kan användas vid eventuell framtida användning av instrumentet.

 

Ackrediterad och spårbar kalibrering kraft, massa och vridmoment

CA Mätsystem är sedan 2003 ackrediterade för kalibrering av kraft och massa och sedan 2014 även för kalibrering av momentmätningsinstrument. Ackrediterad kalibrering innebär att våra metoder är godkända av Sveriges nationella ackrediteringsorgan Swedac. Klicka på ackrediterad kalibrering nedan för mer information.

 

Kalibrering av elektriska mätinstrument

Vi erbjuder spårbar kalibrering elsäkerhetsprovare och isolationsprovare av alla fabrikat i vårt kalibreringslabb eller på plats hos kund om ni önskar det. Dessutom kan vi erbjuda ackrediterad kalibrering av mätinstrument med fabrikat Chauvin Arnoux och Metrix. Denna kalibrering görs i Frankrike av företaget Manumesure som ingår i Chauvin Arnoux-koncernen.
Klicka på kalibrering av elsäkerhetsprovare eller kalibrering av isolationsprovare  eller för övriga elektriska instrument eller se nedan för mer information.

 

 

Mer om vår kalibrering och Service:

 

Rullande utställning

Vår rullande utställning är ute på vägarna i Sverige
Vill du ha ett besök är det bara att du hör av dig!

Aktuellt

Till toppen